tiistai 17. tammikuuta 2012

Tarinoita Suomesta

Kuntauudistus ja susiongelma

Iltapäivälehtien nimettömät kommentaattorit tekevät Suomen metsästyslaista pilkkaa, poliitikot valmistelevat salaista kuntauudistusta ja presidenttiehdokkaat lupaavat äänestäjille kuun taivaalta kunhan pääsisivät edes toiselle kierrokselle, jonka senkin tuleminen on asiantuntijoiden mukaan epävarmaa ja lähes kaikkien mielestä lopputulos varma.

Jotta tästä ajan ja resurssien tuhlauksesta huolimatta saataisiin edes jotain aikaan, on taas aika innovoida jokin uusi ratkaisu, jotta voisimme keskittyä olennaiseen eli Sauli Niinistön tulevaan presidenttiyteen.

Kun kuntauudistuksessa Suomen kartalta häivytetään pitäjiä, ammutaan alas vanhoja vaakunoita kuin savikiekkoja metsästysseuran ampumaharjoituksissa, antaa se nyt luonnonsuojelulle ja susiasialle valmiin ratkaisumallin.  Etsitään uudesta kuntakartasta se kaikkein kuollein kohta, sivistyksestä ja ihmisestä vapaa vyöhyke, johon Suomen parisataa sutta sijoitetaan reservaattiin kuin intiaanit aikanaan Amerikan mantereella.  

Alueen ympärille rakennetaan korkea aita ja alueelle voidaan sijoittaa lukematon määrä tuulivoimaloita, eiväthän maassa jolkottelevat nelijalkaiset niistä kärsi. Tuulivoimaloiden sähkö voidaan syöttää valtakunnan verkkoon tuon aidan kautta, joten saadaan aidasta varmatoiminen sähköaita ja varmistetaan se että hukat eivät pääse hukkaan. Näin yhdistyvät tuulivoimapuisto ja susipuisto, eivätkä kumpikaan häiritse ihmisiä läsnäolollaan.

Jos susien määrä puistossa jostain syystä kasvaa liian suureksi, voi maa- ja metsätalousministeriö myöntää poikkeusluvan puiston susikannan harventamiseksi. Jotta alfanaaraita ei ammuttaisi vahingossa voivat asiantuntija käydä etukäteen merkkaamassa ne laittamalla niiden päälle keltaiset tai oranssit isojen koirien ulkoilupuvut, joiden kyljessä on iso A-kirjain. 

Koska susi on suurpeto ja sen riittävä luonnonmukainen ravinnonsaanti on taattava, voidaan puistoon sijoittaa myös kaikki muut haittaeläimet. Citykanit ovat mainioita välipaloja ja harjoituskappaleita pikkuhukille kun ne opettelevat jahtitaitoja. Toki hirviä ja peuroja tarvitaan isommille hukille, joten jonkinmoinen omavarainen kanta kuuluu puiston perustarpeisiin. Myös käyttökelvottomat hirvi- tai peuraonnettomuuksien ruhot voidaan tiputtaa helikopterilla susipuistoon haaskoiksi, näin ongelmajätteestä päästäisiin helposti eroon ja sudet saavat hetkeksi levähtää jahtitouhuiltaan.

Tuulipuiston huoltotöistä maksetaan huoltomiehille ylimääräinen vaarallisen työn lisä. Jos sopimusneuvotteluissa ei päästä yksimielisyyteen, voidaan kouluttaa uusi susitutkijoiden ammattikunta joka huolehtii osa-aikaisesti tuulivoimaloiden huollosta. Tämä lisää työn monipuolisuutta ja mielekkyyttä edesauttaen työssä jaksamista korkeaan eläkeikään asti. Tämä toimii mainiona ennakkotapauksena työelämän kehitysprojektissa.  

Ei ole niin suurta ongelmaa, ettei siihen löytyisi innovatiivista ratkaisua. Mutta mikä kunnalle nimeksi, onhan Pöytyä edelleen olemassa? Miten olisi Uus-Pöytyän susituulipuisto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti