perjantai 4. maaliskuuta 2011

Parantaa kuin lintu lauluaanJo muutaman päivä ajan on vihervarpunen pitänyt konserttejaan. Melodia on upea ja ääni puhdas ja kirkas, luritus kestää noin minuutin ja näinkin pienestä linnusta lähtevä ääni peittää alleen kaikki muut. Laulaja on uskomattoman kaunis, kevättä kohden sen väritys on selvästi kirkastunut ja se erottuu muista linnuista selkeän kauniilla keltaisen ja mustan sopusointuisella sommittelulla. Idoli ainesta siis.

Naaraat kuuntelevat laulua tarkkaan, mutta kun melodia päättyy ne näyttävät suhtautuvan siihen vähän välinpitämättömästi. Ehkä on vielä liian aikaista päättää kuka on se oikea idoli. Toisaalta väitetään että hiljaisuus on myöntymisen merkki, mutta näen näissä naaraissa myös hiukan Idols –tuomarien piirteitä. Uroksen on ehkä vielä hiukan parannettava esiintymistään, ehkä melodia vaatii vielä lisää pontta ja saundi voisi olla enemmän balladinomainen. Kaverilta ei kuitenkaan yritystä puutu ja hän on ehdoton suosikkini tällä hetkellä. 

Meillä ihmisillä on sanonta: ”Parantaa kuin sika juoksuaan.” Minä käännän tämän muotoon: ”Parantaa kuin lintu lauluaan.”

Fasaanikukkojen määrä on kaksinkertaistunut. Kun asettelin kameraani uuteen kuvauspoteroon lähtivät veikot vilkkaasti juosten ja kaakattaen metsään. Varttitunnin poterossa istumisen jälkeen alkoi metsästä kuulua äänekästä, hiukan aggressiivisen kuuloista kaakatusta. Oletin että kukoilla on keskinäisiä erimielisyyksiä näin kevään kunniaksi. Kaakatus kuitenkin jatkui ja alkoi tulla lähemmäksi. Toinen kukoista asteli ruokintapaikkaa kohti hiukan tuohtuneenoloisin töksähtelevin askelin. 

Tunsin oloni kiusalliseksi, sain selvästikin palautetta häiriköinnistäni, olin keskeyttänyt ruokailun. Uusi kuvauspaikkani lienee kukon mielestä sekoittanut  paikan harmonian ja nyt hänen oli otettava uusi lähestymistapa ruokintapaikkaan. Hartain askelin kukko lähestyi minua ja lopulta istuimme toisistamme vain muutaman metrin päässä.

Pakarani alkoivat puutua epämukavalla retkituolilla, mutta kukko alkoi saada yhä paremman otteen ruokailuun. Osat olivat siis vaihtuneet, kukko voi hyvin ja nautti ateriaansa, mutta minun oli noustava ja paettava paikalta.


...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti