lauantai 26. maaliskuuta 2011

Maaliskuun luonnossaPikkulinnut esittelevät nyt itseään niin edestä kuin takaa. Toimissa on selvää keväistä puuhakkuutta. Monien osalta parinvalinta on jo suoritettu, pikaisimmat pariskunnat valitsevat jo pesäpaikkaa. Kaikille ei ole vielä kumppania löytynyt, aamuinen yksinäinen tikli odottaa edelleen seuraa samoin kuin mustarastas joka vierailee paikalla vain satunnaisesti. Harmaapäätikkakin näyttäisi olevan yksin, mutta käpytikkanaaraalla on kaksi innokasta kosijaa.


Kalahaaskalla ei ole vielä kävijöitä, mutta lähistöllä piileksii kolme jättiläiskokoista jänistä. Jänisten läsnäolo kertoo siitä että ainakaan suuria petolintuja ei paikalla ole. Jänikset näyttävät viettäneen puuhakkaan yön tai aamun aivan haaskan lähistöllä. Ja luonnollisesti omenat puun alta katoavat joka yö ja puutarhaan ilmestyy suuri määrä jäniksenjälkiä.


Naakat vartioivat neljän perheen kerrostaloa. Tässä lähiössä ei ole tilaa muille. Kolot puussa ovat niin korkealla ettei niihin pääse edes valamaan betonia. Ai miksi betonia? No ettei vanha kaunis puu heikkenisi liikaa suuresta kolojen määrästä. Tämä naakkaterroristien pesimälähiö rajoittaa linnunpönttöjen hajasijoittelua, sillä pikkulintujen kodit täytyy sijoittaa mahdollisimman kauas tästä puusta.


Lintuhaaskan juurella näyttää olevan isoja kissanjälkiä. Haju, vai pitäisikö sanoa tuoksu, houkuttelee paikalle muitakin. Korkealle tolpan päähän sijoitettu lava on kuitenkin liian hankala lähestyttäväksi. Hanki ei kanna ponnistusta ja lava on liian pieni isolle kissalle. Ketunkaan nokkeluus tuskin riittäisi, paitsi saduissa tietenkin.

Haaskan juurella on myös ison linnun siivenjäljet, mutta kuka hän oli on arvoitus. Jos kyseessä on öinen kävijä se voisi olla pöllö, mutta heikoista jäljistä on mahdotonta päätellä asiaa tarkemmin. Näyttää kuitenkin siltä että itse haaskaan ei ole koskettu, joten ehkä tarjoilu ei vastannut asiakkaan mieltymyksiä.

Nyt taivaalla pyörii suuri harmaalokkiparvi, joten ilmahyökkäys ehkä odotettavissa tai sitten ei.

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti