sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Liikekannallepanoa


Aamuhämärissä oli ruokintapaikalle pyrähtänyt kolme tikliä. Outoja vieraita täällä, tulivat tänä vuonna ensimmäistä kertaa, joten voidaan katsoa että liikekannepano on alkanut ja linnut vaihtavat nyt ahkerasti paikkaa. Nämä värikkäät peipot ovat helposti tunnistettavissa ja erottuvat massasta edukseen niin ulkoasultaan kuin käytökseltään. Sopeutuvat mainiosti paikkalintujen kööriin eikä riitoja ruokapaikalla synny.

Naakat, jotka muuten ovat varsinaisia häiriköitä, näyttävät myös tulevan hyvin toimeen pikkulintujen kanssa ainakin aamutuimaan. Koska ruokapaikat on mitoitettu pienemmille linnuille on niiden osoitettava taitoa ja tasapainottelukykyä pystyäkseen nauttimaan niistä herkuista joista ne eniten näyttäisivät pitävän. Nämä viisaat linnut saivat tänään ruokailla rauhassa, sillä en halunnut häiritä ruokintapaikan rauhaa kun paikalla oli uusia tulokkaita.

Harmaa päivä alkoi siis värikkäissä merkeissä. Tulokkaiden saapuminen osoittaa sen että ruokintaa on syytä jatkaa jos haluaa nähdä heitä. Monet pitkänmatkan lentäjät ovat hyvin uupuneita ja nälkäisiä saapuessaan. He eivät ehkä jää tänne, mutta voivat viivähtää tovin jos tarjoilu on riittävän monipuolista ja ravitsevaa. 

...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti