torstai 14. huhtikuuta 2011

Iloisia perhetapahtumia

Olen pahoillani, että otsikko on harhaanjohtavasti ennenaikainen, mutta niinhän mediakin toimii. Viimeisin esimerkki siitä viimepäiviltä Sauli Niinistön päätös presidenttiehdokkuudesta josta hän ei kuitenkaan vielä kerro.

Aamu alkoi kurkien kovaäänisellä torvensoitolla, vaikka eivät nämä  trumpettikurkia olekaan. Pariskunnan aikeista ei ole epäselvyyttä, rantaniittyä kierrellään nyt vielä ilmeisesti sopivaa pesäpaikkaa etsien. Äänestä päätellen herra ja rouva kurki vierailivat tänään myös katsastamassa venevalkaman. Jos he valitsevat sen pesäpaikakseen menee paratiisin asemakaavoitus uuteen suunnitteluun ja kajakeille ja veneille on löydettävä paikka vanhasta venevalkamasta. Käytännössä muutos ei ole suuri, mutta vaikuttaa myös haaskan sijaintiin, joten sillekin on tässä tapauksessa etsittävä uusi syrjäisempi paikka.

Kuten olen jo hiukan uumoillutkin, on kuusitiaisia kaksi. Tämä tieto on kuitenkin pidettävä visusti salassa, sillä paikkakunnalla on tyypillisesti tehty havaintoja vain yhdestä kuusitiaisesta kerrallaan. Jos luontoharrastelijoille selviää että minulla on kaksi kuusitiaista he saattavat tulla hyvinkin katkeriksi ja luonnonsuojelualueeni pakkolunastetaan pikavauhtia.
Kahden kuusitiaisen ollessa kyseessä voi aikeet arvata. Odotettavissa on siis kuusitiaiskannan elpyminen ja määrän huomattava kasvu ainakin prosenteissa mitattuna.

Tikli vierailee nyt paikalla yksin. Tästä voisi päätellä että haudontavuorot on jaettu. Lentosuunnasta voi päätellä missä pesä voisi sijaita, jos sellainen on. Erittäin todennäköiseltä se alkaa nyt vaikuttaa, mutta tulokset ovat toki nähtävissä vasta myöhemmin. Uskon että siinä vaiheessa kun Sauli Niinistö tulee ulos presidenttipelikaapistaan on tämä minun tikli-asianikin jo varmistunut.

Kottaraiset näyttävät kulkevan niin parvessa kuin pareittain. Intensiivisistä katsekontakteista päätellen niilläkin on jotain muuta mielessä kuin pelkkä lentäminen, laulaminen ja yhdessä ruokailu. Yllätyksekseni olen huomannut että kottaraisia on tänä vuonna pienen parven verran, joten joko kanta on elpymään päin tai sitten paikka on niille suotuisa ja ne ovat porukalla päättäneet jäädä juuri tänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti