keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Uusia naapureitaLaulujoutsenia Halikonlahdella.
Kevään kuluessa on käynyt yhä selvemmäksi että tänä kesänä täällä pesii enemmän joutsenia kuin koskaan ennen. Kyhmyjoutsen on ollut jokavuotinen vieras, pesä ei ehkä ole sijainnut juuri täällä, mutta syksyllä poikue ui kaislikossa sulkasadosta aina alkutalveen, siihen hetkeen kun tulee jää ja on aika nousta siiville. Tänä vuonna paikalla mitä todennäköisimmin pesii myös laulujoutsen, havaintoni mukaan ensimmäistä kertaa näillä sijoilla.

Vanha tuttavani orava muutti tänään poikasensa kanssa pihan vanhaan linnunpönttöön, siihen jonka lentoaukosta keväällä pilkisti hevosen hännänpää. Tämä pönttö tuli nyt siis käyttöön, toki se näyttää olevan varsin pieni tässä vaiheessa kun poikanen on jo isokokoinen. Toki se on pienempi kuin emonsa ja selvimmin sen tunnistaa lapsenomaisesta hännästään, josta puuttuu vielä aikuisen tuuheus. 

Oravaperheen uusi koti.
Orava ei näytä olevan moksiskaan minusta ja puuhistani. Pöntöstä pilkistivät kahdet hiukan uneliaat oravansilmät seuraten puuhiani pihamaalla. Koska tänään on Esterin ja Essin päivä, olkoon tuo oravanpoikanen nyt nimeltään Essi. Poikasen sukupuolella ei liene suurtakaan merkitystä nimeä annettaessa ja jos tutustumme paremmin voi nimen aina muuttaa vaikka Eskoksi, nuo alkukirjaimien äänteet ovat oletettavasti ne tärkeimmät jos hän sattuisi oppimaan nimensä ja tulisi kutsuttaessa paikalle.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti