keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Motacilla alba in memoriam


Tässä lepäävät pitkän muuttomatkan tehneet västäräkit. Eikö ole outoa että lintu, joka voi lentää ja suunnistaa tuhansien kilometrien mittaisen matkan, saapua perille siihen samaan paikkaan josta viime syksynä lähti, ajautuu umpikujaan muutaman neliömetrin kokoisella alueella. Jos osaa suunnistaa läpi koko Euroopan, voiko yksi pieni huone, johon on pieni lentoaukko, koitua sellaisen taiturin kohtaloksi. He lensivät sisään tuuletusaukosta, mutta eivät löytäneet enää tietä ulos. 

Luonto on täynnä tarinoita, jotkut niistä ovat yhtä aikaa surullisia ja onnellisia. He tulivat yhdessä, yhdessä he myös lähtivät. Yhdessä he etsivät pesäpaikkaa, yhdessä he kohtasivat umpikujan, joka ei johtanut onneen, kiireiseen, mutta elämäntäyteiseen kesään, pesän rakentamiseen ja lasten kasvattamiseen. 

Niin moni meistä lähtee yksin, niin moni jää yksin. Heidän pitkän muuttomatkansa onni oli mennä pois yhdessä. 

Pihan puolikas on nyt tyhjä, vain toinen puolikas on täytetty. Reviirilintuja on nyt puolet vähemmän. Minulle se riittää, luonto korjaa ihmisen erheet, antaa paljon anteeksi, silloinkin kun se ihmiselle on kovin vaikeaa.

Luonnossa on hyvin vähän ihmisen käsityksen mukaista luonnollista kuolemaa saati onnellisia loppuja, tämä lienee yksi sellainen. Heitä ei kaipaa kukaan, ilman tätä kuvaa ja kirjoitusta heistä ei tietäsi kukaan. P.S. Ihmisen käsitys ilosta, surusta ja onnesta on kovin yksinkertainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti