perjantai 2. joulukuuta 2011

Tarinoita Suomesta

Avoin keskustelutilaisuus parisuhteen rekisteröinnistä

Erään seurakunnan kirkkoherra ja nuorisodiakoni rekisteröivät parisuhteensa marraskuun alussa. Asiasta järjestettiin avoin keskustelutilaisuus seurakuntalaisille. Miltä teistä tuntuisi, jos solmisitte parisuhteen, avioliiton tai minkä tahansa ihmissuhteen, ja työpaikallanne järjestettäisiin tästä tiedotustilaisuus asiakkaille?
Tämä otsikko ja aihe voi kuulostaa provokaatiolta, mutta tämä tarina on totta. 

Samaan aikaan kun TV:ssä pyörii teleoperaattorin mainos, jossa heteropariskuntaa vihitään kirkossa ja paikalle pyrähtää operaattorin myyntimies tekemään morsiamelle tarjousta josta et voi kieltäytyä, jossain joku joutuu perustelemaan miksi rekisteröi parisuhteensa ja mitä se käytännössä tarkoittaa.  Avioliitto on siis pyhä miehen ja naisen välinen instituutio, mutta mainoksessa kolmas pyörä sallitaan. Kahden samaa sukupuolta olevan suhde taas vaatii julkista selvitystä.

Samaan aikaan kun Maajussille morsian  –formaatissa mies etsii itselleen miespuolista kumppania ja puolet kansasta seuraa valintaa silmä tarkkana, jonkun pienen seurakunnan työntekijöiden löytämästä rakkaudesta järjestetään avoin keskustelutilaisuus seurakuntalaisille sunnuntaina kirkonmenojen jälkeen.
Asiassa ei sinänsä liene mitään epäselvää, rakkaus voittaa aina. Paikallislehden toimittaja kysyykin kirjoituksensa otsikossa asiallisesti: Elämmekö tosiaan 2000-luvulla? 

Yhteiskunnassamme korostetaan yksityisyyden suojaa ja henkilökohtaista valinnan vapautta. Lainsäädäntö ja kirkolliskokouksen päätökset tukevat kirkon viranhaltijoiden oikeutta virallistaa parisuhteensa.
Jos ihmiset haluavat elämäänsä mielenkiintoista sisältöä dramaattisten uutisten muodossa ovat iltapäivälehdet täynnä poliitikkojen tekstiviestikohuja, kyläkauppiaitten naismurheita tai julkkishomojen avautumisia. Miksi emme antaisi kirkkoherran ja nuorisodiakonin kaikessa rauhassa keskittyä julkiseen työhönsä ja yksityiseen parisuhteeseensa, sillä he mitä ilmeisimmin ovat kutsumusammateissaan ja onnellisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti