lauantai 19. marraskuuta 2011

Viiden lajin pikaruokapaikka

Talviruokintakausi on käynnistynyt vauhdilla ja perinteisten ruokailijoiden joukkoon on lipsahtanut pari uutta tulokasta. Jo viime ruokintakauden lopulla paikalle tulivat kuusitiaiset ja vilkkaasta esiintyvyydestä päätellen ne taisivat pesiä lähimetsässä. 

Eilen paikalle pyrähtivät sitten kiivasliikkeiset töyhtötiaiset ja tänään ensikertaa myös hömötiainen näyttäytyi uudella pikaruokintapaikalla. 

Nyt tiaisten lajikirjo on jo kattava ja määrä on toki jo suurempi kuin viime vuonna, syynä tähän pönttötehdas ja onnistunut pönttöjen sijoittelu. 

Paikalla ovat nyt siis talitiaiset, sinitiaiset, kuusitiaiset, töyhtötiaiset ja hömötiaiset. Enää puuttuvat vain lähialueella havaitut pyrstötiaiset ja kenties eräänä päivä tänne tupsahtaa myös viitatiainen, mutta nykyinen määrä on jo toki täysin riittävä paikallisen tiaiskannan monimuotoisuuden takaamiseksi. 

Jos Lintuparatiisin lajikirjo myös muiden kuin tiaisten osalta osoittaa näin mittavaa elpymistä on toiminta osoittautunut menestykselliseksi ja Paratiisi ansaitsee paikkansa suomalaisen luonnon monimuotoisuuden elvytystoimenpiteiden joukossa. 

Toki budjettini on olematon verrattuna virallisiin hankkeisiin. Jos ympäristöviranomaiset käyttävät paikallisten luonnonsuojelualueiden elvyttämiseen kolme miljoonaa voidaan odottaa että kaikki maailman tunnetut lintulajit pesivät täällä muutaman vuoden kuluttua. Mutta viralliset hankkeet antavat edelleen odottaa positiivisia tuloksiaan. 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti