torstai 15. maaliskuuta 2012

Säästöliekillä kevääseen

Varmin keväänmerkki täällä on se kun naakat alkavat valita pesäkolojaan. Yli lentävien lentueiden koosta voi jo päätellä että puolustusvoimien leikkaukset eivät ole kohdistuneet naakkalentueisiin. Kaikki mahdolliset vapaat ja sopivat pesäkolot tulevatkin täyttymään näillä rauhoitetuilla Varsinais-Suomen maakuntalinnuilla. Luonnonsuojelijat ovat nyt tyytyväisiä rauhoitetun lintukannan menestykseen, mutta luonto kärsii. On turhaa rakentaa pönttöjä ja houkutella pikkulintuja paikalle kun terroristiyksiköt tulevat rikkomaan pesintärauhaa, hajottavat kodit, syövät munat ja poikaset.  

Yhteiskunnassamme vallitsee leikkausten aika joten myös Lintuparatiisi osallistuu talkoisiin omalla vähäpätöisellä tavallaan. Pönttötehdas on suljettu tuotannollisista ja taloudellisista syistä eikä yhtään uutta linnunpönttöä siis synny tällä kvartaalilla. Irtisanomisiin ei ole ryhdytty, mutta myöskään työvoimaa ei ole palkattu, joten homma seisoo ja tuotantolaitteet pölyttyvät asianmukaisella tavalla.

Säästöt kohdistuvat myös jo olemassa oleviin linnunpönttöihin. Niitä ei tänä keväänä siivota vaan pöntöt saavat olla oman onnensa nojassa. Muistan nimittäin miten entinen työnantajani säästi jättämällä ikkunat pesemättä, joten tällä linjalla mennään nyt kevättä kohti myös Lintuparatiisissa.

Pari pönttöä sentään uudelleen sijoitetaan, sillä talvimyrsky sattui kaatamaan pöntöllisen puun. Myös pikkuvarpusen valmis pönttö odottaa edelleen sijoitusta, joten sille keksitään kelpo paikka pihapiiristä. Pönttöjen sijoittelu tullaan toteuttamaan työvoimapoliittisena talkootyönä koska yritystukia ei ole saatavilla, joten kuluja tästä toimenpiteestä ei synny.

Paratiisin säästöistä kärsivät kaikkein pienimmät, ne jotka mahtuvat lentämään 32 millimetrin lentoaukosta sisään, tämä noudattaa samaa kaavaa kuin yhteiskunnassamme toteutettavat säästötoimet, joten linjaus on demokraattisen järjestelmämme mukainen.

Jotkut palvelut tullaan sentään säilyttämään entisellä tasollaan. Syrjäytymisen estämiseksi panostetaan erityisesti lapsiin ja nuoriin. Viime kesänä lintukylpylää jouduttiin laajentamaan koska bisnes pyöri hyvin ja kylpijöitä riitti jonoksi asti. Myös tänä kesänä tullaan säästöliekille säädetyt resurssit suuntaamaan uuden sukupolven puhtauteen ja raikkauteen kahdella kylpylä-altaalla. Puhtaus on puoliruokaa ja nuorison harrastusmahdollisuudet tulee säilyttää tulevien sukupolvien tasapainoisen sosiaalisen kehityksen, terveyden ja hyvinvoinnin takaamiseksi. 

Paluumuuttajille ei nyt ole tarjolla mitään erityistä, mutta paikkauskolliset toki jäävät tänne joka tapauksessa. Vielä tänään ylilentäjät ovat olleet suuria ja puhtaanvalkoisia joutsenia, mutta haaska on jo viritetty muuttohaukkojen odotukseen. Paikallinen petolintukanta onkin ollut monenkirjava ja sankka, joten toiveissa on että joku pysähtyisi tähän lennättämään naakkoja. Viime kesän Hitchcock-tunnelmat ovat edelleen tuoreessa muistissa kun loppukesästä noin neljänsadan naakan parvi laskeutui metsikköön. Jos naakkojen määrä vuosittain lisääntyy samaa vauhtia kuin tähänkin asti on odotettavissa reilun tuhannen naakan parvia tänä vuonna, joten muutama kippuranokkainen haukka olisi oivallinen pelote kotirauhan säilyttämiseksi.

Haukkojen optioista ei tulla tinkimään, sillä onhan tärkeää että nämä lintuyhteisön johtohahmot eivät vaihda maisemaa vaan jäävät tähän pitämään yllä kuria ja järjestystä. Koska Heidi Hautala ei päätä tämän yhteisön hallituksen koostumuksesta saan minä edelleen pitää paikkani. Toistaiseksi, kunnes ympäristöviranomainen tai verottaja toisin päättää.  

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti