sunnuntai 27. joulukuuta 2009

27. päivä joulukuuta

Vietämme tänään hyvän ystäväni syntymäpäivää. Eikö olekin hassua että vietämme syntymäpäivää. Olemme siis molemmat kauriita ja se on ehkä yksi niistä erityispiirteistä joka yhdistää meitä. Olen hyvin viehtynyt ystäväni kaurismaiseen ajattelutapaa joka ei siis poikkea omastani kovinkaan paljon. Joskus kun olemme pitkiä aikoja erossa viestittelemme keskenämme ja keksimme kaurismaisia ilmaisuja kuvaamaan ajattelutapaamme ja käyttäytymistämme. Vuosia sitten keksimme kauriille moton: "Kannattaa asettaa rima riittävän korkealle niin se on helppo alittaa." Tämä sopii kauriille hyvin, sillä kauris haluaa niin alittaa kuin ylittää riman niin ettei tukka mene sekaisin eivätkä vaatteet rypisty. Kauris toki on menestyjäluonne, joten riman alituskaan ei juuri kolhi hänen mainettaan, ainakaan hänen omissa silmissään ja muiden mielipiteellä ei ole kauriille kovin suurta merkitystä. Olemme molemmat tietyllä tavalla menestyneitä, vaikka omasta mielestäni olenkin laiska luuseri, olen onnistunut pärjäämään elämässäni vaikeidenkin vaiheiden läpi ilman suuria kolhuja. Minua pidetään jotenkin tärkeänä ja merkittävänä henkilönä vaikka olen ihan tavallinen metsäkauris. En ole mitään erityistä ja silti olen onnekkaasti väistänyt osumasta rimaan oli se sitten riittävän alhaalla tai ylhäällä. Alitukset on annettu minulle pääosin anteeksi ja ylityksistä minua on palkittu ruhtinaallisesti, jos niin voin asian ilmaista.


Kauris on kovin itsenäinen ja hiukan itsepäinen. Siksi kauriille sopii ystäväksi toinen kauris, kaksi samanlaista ymmärtää toistaan ja hyväksyy muitta mutkitta toisen toimet. Olivatpa ne sitten mitä tahansa annamme toisillemme anteeksi, mutta muita kohtaan voimme tuntea elämän mittaista katkeruutta unohtamatta ja antamatta anteeksi koskaan. Olen ollut mielestäni hyvin avoin, rehellinen ja oikeudenmukainen toimissani, paitsi ihmissuhteissa olen itsekäs. Minua on ehkä loukattu, mutta myös minä olen loukannut. Jos joku ihmissuhde ei ole tyydyttänyt minua olen hyvin itsepäisesti ja itsekkäästi jättänyt sellaisen suhteen. Näin olen tullut loukanneeksi monia elämäni aikana. Se että tunnustan sen tässä ei tee minusta viatonta. Voi olla että tämä on juuri se rikos josta minut tuomitaan viimeisellä tuomiolla. Jos näin on se on mielestäni täysin oikeutettu tuomio, olen sen ansainnut.


Juhlimme siis syntymäpäivää, me jotka emme vietä syntymäpäiviä. Vain kauris voi viettää kauriin syntymäpäivää ja siksi tämä yhteinen matkamme on täydellinen valinta. Olemme toisillemme parhaat juhlavieraat, emmekä ole edes vieraat, olemmehan hyviä ystäviä jo vuosien ajalta. Me juhlimme pitkän kaavan kautta. Samppanja-aamiainen ja sen jälkeen, koska tänään on arkipäivä, kevyt ostosmatka ja ehkä tuntien mittainen notkuminen kahviloissa. Istumme terasseilla joilla on energiaa hukkaavia lämmittimiä, naukkailemme maitokahvia ja pientä purtavaa, sen päälle luonnollisesti portviiniä ja vettä. Jos tuulee, on kosteaa ja viima alkaa tunkea luihin ja ytimiin, nappaamme surutta päiväbrandyt. Ehkä lämmitettynä jos sitä on tarjolla. Maku ei ole tärkeää, se on todennäköisesti erittäin paha, mutta idea onkin käyttää sitä lääkkeenä vilustumista vastaan. Toivoisin kuitenkin auringon pilkahtava pilvien raosta, sillä aurinkolasit ovat oleellinen osa kahvilanautintoa. Voit istua ja tarkkailla ohikulkijoita tummien lasien takaa vilpittömän uteliaana kenenkään siitä häiriintymättä. Iltapäivän viimeiset tunnit kuluvat levon merkeissä ja illalliseen valmistautuessa. Koska on siis syntymäpäivä syömme tänään hyvin valitussa paikassa pitkän kaavan mukaan. Aallonmurtaja on yksi suosikkipaikoistamme, ehkä menemme sinne tai sitten ei. Kaikki riippuu siitä mitä viimehetkellä päätämme. Kauris pystyy tekemään nopeita ratkaisuja ilman sen suurempaa harkintaa. Harkita voi sitten kun on aikaa ja aikaahan on. Pohdinnat voi jättää tänään tuonnemmaksi, tänään juhlitaan harkitsemattomasti harkiten. Rima on siis asetettu, nyt vain tukka ja olemus juhlakuntoon.


Hyvää syntymäpäivää siis kaikille jotka joko juhlivat tai ovat juhlimatta sitä tänään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti